Togo’da Şirketlerimize Yönelik Dolandırıcılık Hk.

T.C. Dışişleri Bakanlığı İkili Siyasi İşler Genel Müdürlüğünden alınan yazıda, daha önce, Togo’daki birçok hayali firmanın ülkemizdeki şirket ve şahıslara yönelik dolandırıcılık girişimlerinde bulunduğu, genellikle Lome/Togo’da adres gösteren hayali firmaların ülkemizdeki şirketlere e-posta göndererek, Lome’de yerleşik ECOWAS (Economic Community of Western African Countries) veya REDA (Regional Economic Development Agency) gibi kuruluşların ihale kapsamında ihtiyaçlarına yönelik firmalarımızdan teklif almaya çalıştıklarının görüldüğünün tespit edildiği bildirilmektedir.

Yazıda devamla, Kotonu Büyükelçiliğinden alına bir yazıya atıfla, bahse konu hayali firma ve şahısların şirketlerimize benzer sahte belge ve kontrat örneklerini göndermeye devam ettiği, son dönemde anılan Büyükelçiliğimize kurumsal e-posta adresine bu yönde gönderilen mesajlarda artış gözlemlendiği görülmüştür.

Bilgileri ve ihracatçı firmalarımızın ihtiyatlı davranmaları, bir tereddüt oluşması halinde Büyükelçilikle iletişime geçebilecekleri gerektiği ifade edilmektedir.