Malezya’da TSE Belgelerinin Kabulü Hk.

TOBB’dan aldığımız yazıda, Ticaret Bakanlığı’nın yazısına istinaden, Türk Standartları Enstitüsü (TSE) tarafından, ihracatçılarımızdan gelen talepler üzerine, TSE’den alınan test raporu ve belgelerinin ilave şart aranmadan yurt dışında kabul edilmesi amacıyla son dönemde farklı ülkelerdeki yetkili otoritelerle görüşmelerin yapıldığı belirtilmektedir.

Yazıda devamla, Kuala Lumpur Ticaret Müşavirliği’nden alınan yazıya atıfla, TSE’den bir heyetin, aktif ve pasif yangın malzemelerinde TSE tarafından yapılan testlerin tanınması amacıyla 2-5 Temmuz 2019 tarihlerinde Malezya’ya bir ziyaret düzenlendiği, söz konusu ziyaret kapsamında yapılan görüşmeler sonucunda Malezya’ya yangın malzemeleri ihracatı yapacak firmalarımızın TSE’nin akreditasyonu kapsamında aldıkları belgelerin Yangın Güvenliği Kurumu (BOMBA) tarafından kabul edilmesine dair yetkilendirmenin alındığı ifade edilmektedir.

Bu çerçevede, Malezya’da bulunan yerli veya yabancı firmaların pasif ve aktif yangın koruma sistemleri alımında bundan böyle TSE tarafından verilen test raporlarını tanıyabileceği belirtilmektedir.