Eurostars Programı Türkiye-İskandinavya Çağrısı Hakkında

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği 10.07.2020 tarih 5979 sayılı yazıda,

Türkiye ve İskandinav Ülkeleri (Danimarka, İsveç ve Norveç) arasındaki işbirliğinin artırlması ve bu ülkelerdeki firmaların ortak Ar-Ge çalışmalarının desteklenmesi için Eurostars Programı Proje Teklif Çağrısı açılmıştır. Eurostars kapsamında, herhangi bir teknoloji alanı ve sektör ayrımı olmaksızın Ar-Ge odaklı faaliyetler yürüten KOBİ’lerin ve büyük ölçekli işletmelerin uluslararası Ar-Ge projeleri desteklenmektedir.

Bu kapsamda, en az bir Türk ve bir İskandinav ülkesinden birer kuruluşun katılımıyla, pazara yönelik, yenilikçi, ürün ve süreçlerin geliştirilmesi amacı taşıyan Uluslararası Ar-Ge projeleri desteklenecektir. Proje konsorsiyumlarında Ar-Ge yoğun bir KOBİ’nin koordinatör olarak yer alması beklenmektedir. Ayrıca, ilgili İskandinav firmaları ile iletişime geçmek ve ortak bulmak için, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) tarafından oluşturulan Linkedln web sayfasına (https://linkedin.com/groups/8789769/) kayıt olunması gerekmektedir.

Çağrı için son başvuru tarihi 3 Eylül 2020’dir. Başvurular Eurostars web sitesinden (https://www.eurostars-eureka.eu/) alınacaktır. TÜBİTAK, programın ulusal koordinasyonundan sorumlu kurum olarak yetkilendirilmiş olup detaylı bilgi için kurumun Uluslararas İşbirliği Daire Başkanlığı ile ( Eurostars Ulusal Proje Koordinatörü Elif Doğan Arslan, Tel: 0312 298 1416 elektronik posta: eurostars@tubitak.gov.tr, www.ufuk2020.org.tr ) irtibat kurulması gerekmektedir.

Üyelerimize duyurulur.

7326 sayılı “Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması İle Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun” kapsamında üyelerimizin 30.04.2021 tarihinden (bu tarih dâhil) önceki Borsamıza olan,  borsa yıllık aidatı ve borsa tescil ücretleri yapılandırılabilecek olup, süresi içerisinde borç asıllarının ödenmesi halinde bu borçlara ilişkin faiz, gecikme faizi, gecikme zammı ile fer’i alacakların tahsilinden vazgeçilecektir.

Üyelerimiz Kanun ile borçlarını en fazla 6 eşit taksitte ödeyebilecek olup taksitlendirme imkânından yararlanmak isteyen üyelerimizin 30.09.2021 tarihine kadar Borsamıza yazılı olarak başvurması gerekmektedir.

Sayın üyelerimize saygı ile duyurulur.

EK_1 Peşin Ödeme Başvuru Dilekçesi

EK_2 Taksitte Ödeme Başvuru Dilekçesi