Eurostars Programı Türkiye-İskandinavya Çağrısı Hakkında

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği 10.07.2020 tarih 5979 sayılı yazıda,

Türkiye ve İskandinav Ülkeleri (Danimarka, İsveç ve Norveç) arasındaki işbirliğinin artırlması ve bu ülkelerdeki firmaların ortak Ar-Ge çalışmalarının desteklenmesi için Eurostars Programı Proje Teklif Çağrısı açılmıştır. Eurostars kapsamında, herhangi bir teknoloji alanı ve sektör ayrımı olmaksızın Ar-Ge odaklı faaliyetler yürüten KOBİ’lerin ve büyük ölçekli işletmelerin uluslararası Ar-Ge projeleri desteklenmektedir.

Bu kapsamda, en az bir Türk ve bir İskandinav ülkesinden birer kuruluşun katılımıyla, pazara yönelik, yenilikçi, ürün ve süreçlerin geliştirilmesi amacı taşıyan Uluslararası Ar-Ge projeleri desteklenecektir. Proje konsorsiyumlarında Ar-Ge yoğun bir KOBİ’nin koordinatör olarak yer alması beklenmektedir. Ayrıca, ilgili İskandinav firmaları ile iletişime geçmek ve ortak bulmak için, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) tarafından oluşturulan Linkedln web sayfasına (https://linkedin.com/groups/8789769/) kayıt olunması gerekmektedir.

Çağrı için son başvuru tarihi 3 Eylül 2020’dir. Başvurular Eurostars web sitesinden (https://www.eurostars-eureka.eu/) alınacaktır. TÜBİTAK, programın ulusal koordinasyonundan sorumlu kurum olarak yetkilendirilmiş olup detaylı bilgi için kurumun Uluslararas İşbirliği Daire Başkanlığı ile ( Eurostars Ulusal Proje Koordinatörü Elif Doğan Arslan, Tel: 0312 298 1416 elektronik posta: eurostars@tubitak.gov.tr, www.ufuk2020.org.tr ) irtibat kurulması gerekmektedir.

Üyelerimize duyurulur.