Ereğli Ticaret Borsası’mızdan Nevşehir Ticaret Borsası’na ziyaret

Ereğli Ticaret Borsamız, temel yeterlilikler ve temel hizmetler konularında kıyaslama çalışmalarında bulunmak üzere Nevşehir Ticaret Borsasını ziyaret etti. Borsa Başkanımız Zekeriya Ünlü ile Yönetim Kurulu Üyeleri Uğur Yaman,Yusuf Yürekli, Ahmet Hakkı Kılıç Meclis Başkanı Süleyman Yıldız, Meclis Üyeleri Osman Arslan, Çakır Taştepe,Mehmet Vardar,Cem İşeri, Abdurrahman Balcılar,Disiplin Kurulu üyesi Mahmut Sarıbudak Borsa Genel Sekreteri Tuncay Tunç, ve personellerden oluşan borsa heyetini, Nevşehir Ticaret Borsası bina girişinde Nevşehir Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Salaş, Yönetim Kurulu Üyeleri Ahmet Seçen, Yücel Erdoğan, Meclis Üyesi Sunay Özdemir, Genel Sekreter Uğur Aydoğan karşıladı.
Nevşehir Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Salaş, Ereğli Ticaret Borsamız Yönetim Kurulu Başkanı Zekeriya Ünlü ve beraberindeki borsa üyelerini makamında ağırlayarak bir süre görüştü. Ardından Nevşehir Ticaret Borsası toplantı salonunda gerçekleşen Kıyaslama ziyaretinde Nevşehir Ticaret Borsasının faaliyetleri ve Akreditasyon ve diğer borsacılık hizmetleri yerinde görülerek, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Akreditasyon kapsamında olan iyi uygulamalar ve çalışmalar hakkında Ereğli Ticaret Borsamız ile bilgi paylaşımı yapıldı. Kıyaslama ziyaret kapsamında iki borsanın yıl boyunca elde ettiği veriler değerlendirilerek, gelişime açık olan yönleri ele alındı. İki borsanın Kalite ve TOBB Akreditasyon sistemi dahilinde yapmış olduğu iyi uygulamalar paylaşılarak karşılaştırıldı ve sonuçlar değerlendirildi. Toplantı sonunda Ereğli Ticaret Borsası ve Nevşehir Ticaret Borsası kıyaslama ziyaretinin anısına karşılıklı hediyeler takdim edildi. Borsalar arası işbirliği konularının görüşüldüğü ziyaretin ardından Nevşehir Ticaret Borsası Başkanı İbrahim Salaş, Yönetim Kurulu Başkanımız Zekeriya Ünlü ve beraberindeki borsamız heyetini Çavuşin’de düzenlediği yemekte ağırladı.

Sayın Üyemiz;

“Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması İle Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun” 17/11/2020 tarih ve 31307 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girmiştir.

Kanun çerçevesinde, Oda ve borsalara aidat borcu olan üyeler, borçlarını gecikme cezasız peşin olarak ödeyebilir veya gecikme cezasız olarak 6 taksitte ödemek üzere yapılandırabilirler. Yasadan faydalanmak isteyen üyelerin 31 Ocak 2021 tarihine kadar Borsamız Muhasebe Müdürlüğüne dilekçe ile müracaat etmeleri gerekmektedir.

Diğer Bilgiler:

1. Kanun 31/08/2020 ve daha önceki dönemlere ilişkin vadesi geçmiş aidat borçlarını kapsamaktadır. 2020 yılı aidat borçlarının 1.taksidi de yasa kapsamındadır.

2. Kanun kapsamında taksitlendirilen aidatların 1. taksitleri 28 Şubat 2021 tarihine kadar olmak üzere altı eşit taksitte ödenecektir.

3. Kanun kapsamında yapılandırılan aidatların taksit ödemeleri aylık olarak yapılır ve ödeme süresinde kısmen veya tamamen 1 taksitin ödenmemesi durumunda yapılandırma iptal edilir.

4. Üyelerimizin taksitlendirme imkanından faydalanabilmeleri için 31 Ocak 2021 tarihine kadar Borsamız Muhasebe Birimine kaşe ve imzalı dilekçe ile müracaat etmeleri gerekmektedir. (web sayfamızdan ve Borsamız veznelerinden, matbu dilekçe temin edilebilir.)

5. Peşin ödeme yapmak isteyen üyelerimiz de 31/01/2021 tarihine kadar dilekçe ile müracaat ederek gecikme cezasız olarak borçlarının tamamını ödeyebilirler.

6. Toplam anapara borç tutarları 28 Şubat 2021 tarihine kadar 6 taksitte ödenebilir.

7. Vergi Mükellefiyeti sona erdiği halde Oda borsa kayıtları devam eden üyelerin vergi mükellefiyeti sona erdiği tarihten önceki borçları yapılandırma kapsamında olup, vergi mükellefiyeti sona erdikten sonraki aidat borçlarının asılları ve gecikme cezaları silinecektir.

Bilgilerinize sunulur.

Konya Ereğli Ticaret Borsası Başkanlığı