BMGK Irak Yaptırımlar Listesinin Güncellenmesi

TOBB’dan gelen yazıda, T.C. Dışişleri Bakanlığı’nın yazısına istinaden; Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nin (BMGK) 1518 (2003) sayılı kararı uyarınca faaliyet gösteren Irak Yaptırımlar Komitesi’nin 2 Ocak 2020 tarihli Notası ekte yer almaktadır.

Notada özetle, yaptırımlar listesinde yapılan son güncellemeyle, 1483 (2003) sayılı Güvenlik Konseyi kararının 19. ve 23. paragrafları uyarınca, Notada ismi yer alan kuruluşların 2 Ocak 2020 tarihi itibarıyla yaptırım listesinden çıkartıldığı belirtilmektedir..

Detaylı bilgi için lütfen tıklayınız.

Üyelerimizin bilgisine sunulur.