BAŞKANIMIZ VE EREĞLİ’DEKİ ODA BAŞKANLARININ TBMM ZİYARETİ

Başkanımız Zekeriya Ünlü, Ak Parti İlçe Başkanımız Zübeyir Dursun, Ereğli’mizin oda başkanları ve muhtarlarımızla birlikte TBMM’de Milletvekilimiz Sn.Halil Etyemez’ ziyaret ettiler.Ereğli Pancar Ekicileri Kooperatifi Başkanı Talha Üzer,Ticaret Odası Başkanı Mahmut Özkoç, Ziraat Odası Başkanı Abdullah Çelik, Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Yalçın Bozkır, Marangozlar Oda Başkanı Veysi Erdem, Ereğli Muhtarlar Derneği Başkanı Memduh Karaca ve muhtarlarımızla Ereğli’miz üzerine konuştular. Birlik ve beraberlik içerisinde Ereğli’mizi daha ileri noktalara taşımak üzerine ilçemizin sorun ve çözüm önerilerini istişarelerde bulundular.

Sayın Üyemiz;

“Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması İle Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun” 17/11/2020 tarih ve 31307 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girmiştir.

Kanun çerçevesinde, Oda ve borsalara aidat borcu olan üyeler, borçlarını gecikme cezasız peşin olarak ödeyebilir veya gecikme cezasız olarak 6 taksitte ödemek üzere yapılandırabilirler. Yasadan faydalanmak isteyen üyelerin 31 Ocak 2021 tarihine kadar Borsamız Muhasebe Müdürlüğüne dilekçe ile müracaat etmeleri gerekmektedir.

Diğer Bilgiler:

1. Kanun 31/08/2020 ve daha önceki dönemlere ilişkin vadesi geçmiş aidat borçlarını kapsamaktadır. 2020 yılı aidat borçlarının 1.taksidi de yasa kapsamındadır.

2. Kanun kapsamında taksitlendirilen aidatların 1. taksitleri 28 Şubat 2021 tarihine kadar olmak üzere altı eşit taksitte ödenecektir.

3. Kanun kapsamında yapılandırılan aidatların taksit ödemeleri aylık olarak yapılır ve ödeme süresinde kısmen veya tamamen 1 taksitin ödenmemesi durumunda yapılandırma iptal edilir.

4. Üyelerimizin taksitlendirme imkanından faydalanabilmeleri için 31 Ocak 2021 tarihine kadar Borsamız Muhasebe Birimine kaşe ve imzalı dilekçe ile müracaat etmeleri gerekmektedir. (web sayfamızdan ve Borsamız veznelerinden, matbu dilekçe temin edilebilir.)

5. Peşin ödeme yapmak isteyen üyelerimiz de 31/01/2021 tarihine kadar dilekçe ile müracaat ederek gecikme cezasız olarak borçlarının tamamını ödeyebilirler.

6. Toplam anapara borç tutarları 28 Şubat 2021 tarihine kadar 6 taksitte ödenebilir.

7. Vergi Mükellefiyeti sona erdiği halde Oda borsa kayıtları devam eden üyelerin vergi mükellefiyeti sona erdiği tarihten önceki borçları yapılandırma kapsamında olup, vergi mükellefiyeti sona erdikten sonraki aidat borçlarının asılları ve gecikme cezaları silinecektir.

Bilgilerinize sunulur.

Konya Ereğli Ticaret Borsası Başkanlığı