Yapay Zeka Eğitim ve Farkındalık Projesi Lansmanı

SAYIN ÜYEMİZ

İlgi: TOBB’nin 16.02.2021 tarihli ve 34221550-770- 1569 sayılı yazısı

İlgi kayıtlı yazıda, yapay zeka teknolojileri, iş dünyasını hızlı bir şekilde dönüştürmekle birlikte önümüzdeki yıllarda etkisinin daha da artması beklenmektedir. Bu kapsamda; özellikle KOBİ yöneticileri ile çalışanlarının, üniversite öğretim görevlilerinin, üniversite öğrencilerinin, meslek lisesi öğretmenlerinin ve öğrencilerinin hem yapay zeka konusunda farkındalıklarını artırmaya hem de bu alanda teknik eğitim almalarına yönelik kapsamlı bir çalışmaya ihtiyaç duyulmaktadır.

Bu kapsamda TOBB ile Global Al Hub iş birliğiyle “Yapay Zeka Eğitim ve Farkındalık” projesi gerçekleştirilecek olup projenin lansmanı Başkanımız Sn. M.Rifat Hisarcıklıoğlu’nun katılımlarıyla 23 Şubat 2021 Salı günü saat 14:00’te çevrimiçi olarak yapılacaktır. Projenin Lansman Toplantısının programı ve kayıt işlemleri ekte tarafınıza sunulmuştur.

Bilgilerinize sunarız.

yapay_zeka_egitim_ve_farkindalik_projesi_lansmani_1_sayfa

Sayın Üyemiz;

“Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması İle Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun” 17/11/2020 tarih ve 31307 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girmiştir.

Kanun çerçevesinde, Oda ve borsalara aidat borcu olan üyeler, borçlarını gecikme cezasız peşin olarak ödeyebilir veya gecikme cezasız olarak 6 taksitte ödemek üzere yapılandırabilirler. Yasadan faydalanmak isteyen üyelerin 31 Ocak 2021 tarihine kadar Borsamız Muhasebe Müdürlüğüne dilekçe ile müracaat etmeleri gerekmektedir.

Diğer Bilgiler:

1. Kanun 31/08/2020 ve daha önceki dönemlere ilişkin vadesi geçmiş aidat borçlarını kapsamaktadır. 2020 yılı aidat borçlarının 1.taksidi de yasa kapsamındadır.

2. Kanun kapsamında taksitlendirilen aidatların 1. taksitleri 28 Şubat 2021 tarihine kadar olmak üzere altı eşit taksitte ödenecektir.

3. Kanun kapsamında yapılandırılan aidatların taksit ödemeleri aylık olarak yapılır ve ödeme süresinde kısmen veya tamamen 1 taksitin ödenmemesi durumunda yapılandırma iptal edilir.

4. Üyelerimizin taksitlendirme imkanından faydalanabilmeleri için 31 Ocak 2021 tarihine kadar Borsamız Muhasebe Birimine kaşe ve imzalı dilekçe ile müracaat etmeleri gerekmektedir. (web sayfamızdan ve Borsamız veznelerinden, matbu dilekçe temin edilebilir.)

5. Peşin ödeme yapmak isteyen üyelerimiz de 31/01/2021 tarihine kadar dilekçe ile müracaat ederek gecikme cezasız olarak borçlarının tamamını ödeyebilirler.

6. Toplam anapara borç tutarları 28 Şubat 2021 tarihine kadar 6 taksitte ödenebilir.

7. Vergi Mükellefiyeti sona erdiği halde Oda borsa kayıtları devam eden üyelerin vergi mükellefiyeti sona erdiği tarihten önceki borçları yapılandırma kapsamında olup, vergi mükellefiyeti sona erdikten sonraki aidat borçlarının asılları ve gecikme cezaları silinecektir.

Bilgilerinize sunulur.

Konya Ereğli Ticaret Borsası Başkanlığı