WEBİNAR : Türkiye-Polonya Online İş Forumu

İlgi: TOBB’un 13.07.2020 tarihli ve 34221550-720-6091 sayılı yazısı.

TOBB ve Polonya Ticaret Odası işbirliğinde, tıbbi ekipmanlar, kozmetik, tekstil ürünleri (giyim), bio teknoloji ve ilaç, gıda ve tarım ürünleri, otomotiv, beyaz eşya ve ev kimyasalları (temizlik ürünleri) alanlarında faaliyet gösteren Polonyalı firmaların katılımıyla, 16 Eylül 2020 Çarşamba günü ZOOM üzerinden “Türkiye-Polonya İş Forumu ve İş Görüşmeleri” gerçekleştirilecektir. Altı yüz yılı aşkın süredir siyasi ve iktisadi alanda dostane ilişkilerimizin olduğu Polonya, konumu sebebiyle iş yapmak isteyen firmalarımız için son yıllarda cazip bir pazar olmuştur.

Türkiye ve Polonya’daki iş imkânları konusunda sunumların yer alacağı İş Forumu kapsamında Türk ve Polonyalı firmalar arasında, her iki taraftan gerekli talep olması halinde, belirtilen sektörlerde paralel ikili görüşmeler düzenlenecektir. İş Forumu Taslak Programı ekte sunulmuştur. İş Forum’un sabahki oturumunda açılış konuşmaları ve sunumlara yer verilecek olup, bu bölümde Türkçe-İngilizce simultane tercüme hizmeti sağlanacaktır. Forum’un öğleden sonraki oturumunda firmalar arası gerçekleştirilecek ikili görüşmeler ise İngilizce olacaktır.

Türkiye-Polonya İş Forumu’na katılmak isteyen firmalarımızın kayıtlarını (İngilizce olarak) http://polonya.tobb.org.tr/ adresinden en geç 21 Ağustos 2020 Cuma gününe kadar tamamlamaları gerekmektedir. Polonyalı şirketlerin profili, katılımcı listesi ve toplantı için teknik ayrıntılar, katılım teyidi bildiren firmalarımızla bilahare paylaşılacaktır.

Bilgilerinize duyurulur.

Sayın Üyemiz;

“Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması İle Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun” 17/11/2020 tarih ve 31307 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girmiştir.

Kanun çerçevesinde, Oda ve borsalara aidat borcu olan üyeler, borçlarını gecikme cezasız peşin olarak ödeyebilir veya gecikme cezasız olarak 6 taksitte ödemek üzere yapılandırabilirler. Yasadan faydalanmak isteyen üyelerin 31 Ocak 2021 tarihine kadar Borsamız Muhasebe Müdürlüğüne dilekçe ile müracaat etmeleri gerekmektedir.

Diğer Bilgiler:

1. Kanun 31/08/2020 ve daha önceki dönemlere ilişkin vadesi geçmiş aidat borçlarını kapsamaktadır. 2020 yılı aidat borçlarının 1.taksidi de yasa kapsamındadır.

2. Kanun kapsamında taksitlendirilen aidatların 1. taksitleri 28 Şubat 2021 tarihine kadar olmak üzere altı eşit taksitte ödenecektir.

3. Kanun kapsamında yapılandırılan aidatların taksit ödemeleri aylık olarak yapılır ve ödeme süresinde kısmen veya tamamen 1 taksitin ödenmemesi durumunda yapılandırma iptal edilir.

4. Üyelerimizin taksitlendirme imkanından faydalanabilmeleri için 31 Ocak 2021 tarihine kadar Borsamız Muhasebe Birimine kaşe ve imzalı dilekçe ile müracaat etmeleri gerekmektedir. (web sayfamızdan ve Borsamız veznelerinden, matbu dilekçe temin edilebilir.)

5. Peşin ödeme yapmak isteyen üyelerimiz de 31/01/2021 tarihine kadar dilekçe ile müracaat ederek gecikme cezasız olarak borçlarının tamamını ödeyebilirler.

6. Toplam anapara borç tutarları 28 Şubat 2021 tarihine kadar 6 taksitte ödenebilir.

7. Vergi Mükellefiyeti sona erdiği halde Oda borsa kayıtları devam eden üyelerin vergi mükellefiyeti sona erdiği tarihten önceki borçları yapılandırma kapsamında olup, vergi mükellefiyeti sona erdikten sonraki aidat borçlarının asılları ve gecikme cezaları silinecektir.

Bilgilerinize sunulur.

Konya Ereğli Ticaret Borsası Başkanlığı