VERGİ SÜREÇLERİNDE MÜCBİR SEBEPTEN FAYDALANACAK ÜYELERİMİZE İLİŞKİN ÖNEMLİ DUYURU

Hazine ve Maliye Bakanlığınca belirlenen bazı sektörlerde faaliyet gösteren Mükelleflerin mücbir sebep halinde olduğu kabul edilmiş ve bu Mükellefler için bazı vergi beyannamelerinin sürelerinin uzatılması ve ödemelerin ertelenmesi gibi destekler düzenlenmiştir.

Gelir İdaresi Başkanlığınca bu çerçevede, interaktif vergi dairesi internet adresinde hangi mükelleflerin mücbir sebep hali kapsamında olup olmadığının tespitine yönelik mücbir sebep durumu sorgu sonucu ekranı açılmıştır. (*)

Sorgulama ekranına ulaşmak için aşağıdaki adımlar izlenecektir:

1- İnteraktif vergi dairesi (https://ivd.gib.gov.tr/)

2- BİLGİLERİM

3- 518 Sıra No’lu VUK Genel Tebliği Kapsamında Mücbir Sebep Durum Sorgusu