Ufuk 2020 Programı Green Deal (Yeşil Mutabakat) Çağrısı Hk.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği 11.11.2020 tarih 9749 sayılı yazıda; Ufuk 2020 Programı çerçevesinde, 1 milyar Avro bütçeli “Yeşil Mutabakat Çağrısı” 22 Eylül 2020 tarihinde Avrupa Komisyonu tarafından başlatılmıştır. Söz konusu çağrı;2050 yılına kadar Avrupa Kıtasını iklim nötr hale getirme konusundaki genel hedefi ile bir dizi dönüştürücü politikalar tasarlamayı, karbonsuz ekonomiye geçişi ve Ar-ge /yenilik projeleri yoluyla bu hedeflere katkı snmayı amaçlamaktadır.

Bahse konu çağrı çerçevesinde,10 alanda 20 konu başlığının desteklenmesi öngörülmekte olup, anılan konu başlıklarına programın ulusal koordinatörü Türkiye Bilimsel ve Teknoloji Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) tarafından hazırlanmış olan, “https://h2020.org.tr/tr/haberler/ufuk2020-yesil-mutabakat-green-deal-cagri-programi-yayinlandi” web sayfasından ulaşılşabilmektedir.

Çağrının kapanış tarihi 26 Ocak 2021 olarak belirlenmiştir. Söz konusu çağrıya araştırma kuruluşları, üniversiteler, KOBİ’ler, büyük sanayi kuruluşları, finans kurumları, yatırımcılar, sivil toplum kuruluşları, ulusal/yerel yönetimler ve sosyal girişimciler başvuruda bulunabilecektir.