TÜRKİYE-ÇEK CUMHURİYETİ ÇALIŞMA YEMEĞİ TÜRKİYE ODALAR VE BORSALAR BİRLİĞİ

Sayın Üyemiz;

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nden (TOBB) alınan bir yazıda, Çek Cumhuriyeti Başbakanı Andrej Babiš’in ülkemizi ziyareti kapsamında TOBB ev sahipliğinde, 3 Eylül 2019 Salı günü Türkiye Odalar ve Birliği İkiz Kulelerde “Türkiye – Çek Cumhuriyeti Çalışma Yemeği”nin gerçekleştirileceği belirtilmektedir.

Çek Cumhuriyeti Başbakanı Andrej Babiš’in beraberinde Çek Cumhuriyeti Ticaret ve Sanayi Bakanı Karel Havlícek, Çek Ticaret Odası Başkanı Vladimir Dlouhy ile Çek firmalarının iştirak edeceği Çalışma Yemeğine T.C. Ticaret Bakanımız Ruhsar Pekcan’ın da katılımının öngörülmekte olduğu bildirilmektedir.

Özellikle enerji, havacılık sanayi, otomotiv, motorlu taşıtlar ve tedarik sanayi, inşaat ve alt yapı, bankacılık ve finans, elektrik ve mühendislik sistemleri, lojistik ile ileri teknoloji alanlarında faaliyetleri bulunan Türk firmaların, Çek firmaları ile ikili görüşme gerçekleştirme imkânı bulacağı iletilmektedir.

Söz konusu heyet listesi ve Türkiye-Çek Cumhuriyeti Çalışma Yemeği’ne ilişkin taslak programa TOBB web sayfası (www.tobb.org.tr) “Hizmetler” başlığı altındaki “Uluslararası İş İmkânları/Yurtiçi Etkinlikler”bölümünden ulaşılabilmekte olup, Çalışma Yemeğine katılmak isteyen firmaların katılımları için http://tobbcek.tobb.org.tr adresinde yer alan katılım formunu 30 Ağustos 2019 Cuma gününe kadar (tercihen İngilizce olacak şekilde) doldurarak kayıt yaptırması gerekmektedir.

Bilgilerinize sunarız.

Saygılarımızla,

Konya Ereğli Ticaret Borsası

Sayın Üyemiz;

“Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması İle Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun” 17/11/2020 tarih ve 31307 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girmiştir.

Kanun çerçevesinde, Oda ve borsalara aidat borcu olan üyeler, borçlarını gecikme cezasız peşin olarak ödeyebilir veya gecikme cezasız olarak 6 taksitte ödemek üzere yapılandırabilirler. Yasadan faydalanmak isteyen üyelerin 31 Ocak 2021 tarihine kadar Borsamız Muhasebe Müdürlüğüne dilekçe ile müracaat etmeleri gerekmektedir.

Diğer Bilgiler:

1. Kanun 31/08/2020 ve daha önceki dönemlere ilişkin vadesi geçmiş aidat borçlarını kapsamaktadır. 2020 yılı aidat borçlarının 1.taksidi de yasa kapsamındadır.

2. Kanun kapsamında taksitlendirilen aidatların 1. taksitleri 28 Şubat 2021 tarihine kadar olmak üzere altı eşit taksitte ödenecektir.

3. Kanun kapsamında yapılandırılan aidatların taksit ödemeleri aylık olarak yapılır ve ödeme süresinde kısmen veya tamamen 1 taksitin ödenmemesi durumunda yapılandırma iptal edilir.

4. Üyelerimizin taksitlendirme imkanından faydalanabilmeleri için 31 Ocak 2021 tarihine kadar Borsamız Muhasebe Birimine kaşe ve imzalı dilekçe ile müracaat etmeleri gerekmektedir. (web sayfamızdan ve Borsamız veznelerinden, matbu dilekçe temin edilebilir.)

5. Peşin ödeme yapmak isteyen üyelerimiz de 31/01/2021 tarihine kadar dilekçe ile müracaat ederek gecikme cezasız olarak borçlarının tamamını ödeyebilirler.

6. Toplam anapara borç tutarları 28 Şubat 2021 tarihine kadar 6 taksitte ödenebilir.

7. Vergi Mükellefiyeti sona erdiği halde Oda borsa kayıtları devam eden üyelerin vergi mükellefiyeti sona erdiği tarihten önceki borçları yapılandırma kapsamında olup, vergi mükellefiyeti sona erdikten sonraki aidat borçlarının asılları ve gecikme cezaları silinecektir.

Bilgilerinize sunulur.

Konya Ereğli Ticaret Borsası Başkanlığı