MÜSTAHSİL ÖDEMESİNDE BANKA ZORUNLULUĞU KALDIRILDI

Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği (Sıra No:459)’da Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ (Sıra No:480) 09/06/2017 tarihli Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girmiştir.
Söz konusu tebliğ ile Üyelerimiz gerçek usulde vergilendirilemeyen çiftçilerden satın almış oldukları ürünleri süreleri içerisinde borsamıza tescil ettirmeleri halinde müstahsillere yapacakları ödemelerde banka ya da finans kurumları aracılığı ile yapılması zorunluluğu kaldırıldı.