Meybem A.Ş. İlave Yetki Alınan Yeterlilikler Hakkında

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin girişimleriyle tehlikeli ve çok tehlikeli meslekler başta olmak üzere mesleki yeterlilik sınav ve belgelendirme hizmeti vermek üzere kurulan TOBB MEYBEM Mesleki Yeterlilik ve Belgelendirme Merkezleri, 81 il ve 160 ilçede bulunan Oda ve Borsalarımız işbirliğiyle faaliyetlerine devam etmektedir.

Bugüne kadar 80 binden fazla adayın sınav ve belgelendirme hizmetlerini yürüten MEYBEM, Oda ve Borsalarımızın talep ve önerileri doğrultusunda kapsamını her geçen gün genişletmektedir.

Bu kapsamda MEYBEM, Oda ve Borsalarımız tarafından talep edilen plastik, otomotiv, elektrik, makine ve haddecilik sektörlerinde ekte detayları yer alan 13 yeni meslekte daha yetkilendirme ve akreditasyon sürecini tamamlamış olup, sınav ve belgelendirme hizmetlerine Eylül 2020 itibariyle başlamıştır.

meybem-as-ilave-yetki-alinan-yeterlilikler-hakkinda

Sayın Üyemiz;

“Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması İle Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun” 17/11/2020 tarih ve 31307 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girmiştir.

Kanun çerçevesinde, Oda ve borsalara aidat borcu olan üyeler, borçlarını gecikme cezasız peşin olarak ödeyebilir veya gecikme cezasız olarak 6 taksitte ödemek üzere yapılandırabilirler. Yasadan faydalanmak isteyen üyelerin 31 Ocak 2021 tarihine kadar Borsamız Muhasebe Müdürlüğüne dilekçe ile müracaat etmeleri gerekmektedir.

Diğer Bilgiler:

1. Kanun 31/08/2020 ve daha önceki dönemlere ilişkin vadesi geçmiş aidat borçlarını kapsamaktadır. 2020 yılı aidat borçlarının 1.taksidi de yasa kapsamındadır.

2. Kanun kapsamında taksitlendirilen aidatların 1. taksitleri 28 Şubat 2021 tarihine kadar olmak üzere altı eşit taksitte ödenecektir.

3. Kanun kapsamında yapılandırılan aidatların taksit ödemeleri aylık olarak yapılır ve ödeme süresinde kısmen veya tamamen 1 taksitin ödenmemesi durumunda yapılandırma iptal edilir.

4. Üyelerimizin taksitlendirme imkanından faydalanabilmeleri için 31 Ocak 2021 tarihine kadar Borsamız Muhasebe Birimine kaşe ve imzalı dilekçe ile müracaat etmeleri gerekmektedir. (web sayfamızdan ve Borsamız veznelerinden, matbu dilekçe temin edilebilir.)

5. Peşin ödeme yapmak isteyen üyelerimiz de 31/01/2021 tarihine kadar dilekçe ile müracaat ederek gecikme cezasız olarak borçlarının tamamını ödeyebilirler.

6. Toplam anapara borç tutarları 28 Şubat 2021 tarihine kadar 6 taksitte ödenebilir.

7. Vergi Mükellefiyeti sona erdiği halde Oda borsa kayıtları devam eden üyelerin vergi mükellefiyeti sona erdiği tarihten önceki borçları yapılandırma kapsamında olup, vergi mükellefiyeti sona erdikten sonraki aidat borçlarının asılları ve gecikme cezaları silinecektir.

Bilgilerinize sunulur.

Konya Ereğli Ticaret Borsası Başkanlığı