KÜBA ENERJİ PETROL VE GAZ KONFERANSI

ürkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nden odamıza iletilen, Dışişleri Bakanlığı’nın yazısına ve Havana Büyükelçiliğimizden alınan bir yazıya atfen;

3. Küba Enerji, Petrol ve Gaz Konferansı’nın, Küba Devlet Petrol Şirketinin (Union Cuba-Petroleo, CUPET) organizasyon şirketi Global Event Partners (İngiltere) ve internet sayfasında Doğu Akdeniz’de arama faaliyetlerinde bulunduğu belirtilen Al Fardouss (Lübnan) şirketi ile ortaklaşa olarak 27 Kasım 2019 tarihinde Havana’da başlayacağı ve 3 gün süreceği bildirilmiştir.

Bahsekonu yazıda, Konferans kapsamında Küba’da hidrokarbon arama ve üretimi konularının yanısıra tedarikçi ve yatırımcılar için mevcut olanak ve önceliklerin ele alınacağı, ayrıca Küba’nın Meksika Körfezi’ndeki münhasır ekonomik bölgesinde yer alan ve ihaleye çıkarılacak 24 blok ile ilgili özel oturumların gerçekleştirileceği ve Helms-Burton Yasası’nın Küba’da yatırım sürecine etkilerinin tartışılacağı belirtilmiştir.

Söz konusu konferansa ilişkin davet mektubu ve detaylı bilgilere ekteki dosyadan ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği resmi web sayfası (www.tobb.org.tr) “Hizmetler” başlığı altındaki “Uluslararası İş İmkânları/Yurt Dışı Etkinlikler” bölümünden ulaşılabilmekte olup, tüm ilgili üyelerimize duyurulur.