KAMU’da HES Kodu zorunluluğu başladı!

Değerli Üyelerimiz ;
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinden gelen yazı kapsamında Kamu Kurum ve Kuruluşlarına girişlerde görevli personel marifetiyle ‘Hayat Eve Sığar (HES) ‘ mobil uygulaması üzerinden vatandaşların HES Kodlarının sorgulanması ve onay verilen kişilerin kamu kurum ve kuruluşlara girişlerine izin verilmesi kararlaştırılmıştır. Bu kapsamda aynı uygulama Borsamız hizmet binasına girerken de uygulanacaktır.

HES KODU NASIL ALINIR:

1) Akıllı telefon / tabletten Hayat Eve Sığar uygulaması indirerek ,

2) E-devlet üzerinden

Veya

3) HES yazıp aralarında boşluk bırakarak sırayla; T.C.Kimlik No,Kimlik Seri No son 4 hanesi ve Paylaşım süresi(gün sayısı olarak)yazıp 2023’ e mesaj göndererek alabilirsiniz.