Hava ve deniz limanları ile otogar ve tren garlarında sıfır atık bilgilendirme semineri

Hava ve deniz limanları, otogarlar ve tren garları için sıfır atık uygulaması hakkında 30 Mart 2021 Salı günü saat 14:00 te internet üzerinden bir seminer gerçekleştirilecektir. Seminere ilişkin davet ekte sunulmaktadır. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Birliğimiz işbirliğinde gerçekleştirilecek olan seminerde ekli program çerçevesinde hava ve deniz limanları, otogarlar ve tren garları için sıfır atık yaklaşımı ve sıfır atık sistemi kurulumu ile sıfır atık bilgi sistemi ve belgelendirme süreci anlatılacak olup, seminer sonunda katılımcıların soruları cevaplandırılacaktır.

Bilgilerinize sunarız.
(Webinar – İnternet Üzerinden)
30 Mart 2021 Salı – Saat: 14:00
Seminere katılım adresi: http://webinar.tobb.org.tr

Duyuru Tarihi : 23.03.2021 16:44:41

Saygılarımızla,

Sayın Üyemiz;

“Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması İle Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun” 17/11/2020 tarih ve 31307 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girmiştir.

Kanun çerçevesinde, Oda ve borsalara aidat borcu olan üyeler, borçlarını gecikme cezasız peşin olarak ödeyebilir veya gecikme cezasız olarak 6 taksitte ödemek üzere yapılandırabilirler. Yasadan faydalanmak isteyen üyelerin 31 Ocak 2021 tarihine kadar Borsamız Muhasebe Müdürlüğüne dilekçe ile müracaat etmeleri gerekmektedir.

Diğer Bilgiler:

1. Kanun 31/08/2020 ve daha önceki dönemlere ilişkin vadesi geçmiş aidat borçlarını kapsamaktadır. 2020 yılı aidat borçlarının 1.taksidi de yasa kapsamındadır.

2. Kanun kapsamında taksitlendirilen aidatların 1. taksitleri 28 Şubat 2021 tarihine kadar olmak üzere altı eşit taksitte ödenecektir.

3. Kanun kapsamında yapılandırılan aidatların taksit ödemeleri aylık olarak yapılır ve ödeme süresinde kısmen veya tamamen 1 taksitin ödenmemesi durumunda yapılandırma iptal edilir.

4. Üyelerimizin taksitlendirme imkanından faydalanabilmeleri için 31 Ocak 2021 tarihine kadar Borsamız Muhasebe Birimine kaşe ve imzalı dilekçe ile müracaat etmeleri gerekmektedir. (web sayfamızdan ve Borsamız veznelerinden, matbu dilekçe temin edilebilir.)

5. Peşin ödeme yapmak isteyen üyelerimiz de 31/01/2021 tarihine kadar dilekçe ile müracaat ederek gecikme cezasız olarak borçlarının tamamını ödeyebilirler.

6. Toplam anapara borç tutarları 28 Şubat 2021 tarihine kadar 6 taksitte ödenebilir.

7. Vergi Mükellefiyeti sona erdiği halde Oda borsa kayıtları devam eden üyelerin vergi mükellefiyeti sona erdiği tarihten önceki borçları yapılandırma kapsamında olup, vergi mükellefiyeti sona erdikten sonraki aidat borçlarının asılları ve gecikme cezaları silinecektir.

Bilgilerinize sunulur.

Konya Ereğli Ticaret Borsası Başkanlığı