Fas’a Gerçekleştirilecek İhracatta Uygunluk Kontrolleri HK.

TOBB’dan Borsamıza ulaşan yazıda, Fas’a ithal edilen sanayi ürünlerinin yerel mevzuat çerçevesinde uygunluk kontrollerinin 1 Şubat 2020 tarihinden itibaren dış kaynak kullanılarak gerçekleştirileceği belirtilmekle birlikte, aşağıda yer alan ürün listesi dışında kalan tüm sanayi ürünleri için 20 Nisan 2020 tarihine kadar tanımlanan geçiş döneminde, Fas gümrük noktalarında söz konusu uygunluk kontrollerinin yapılabileceği açıklanmıştır.

• Otomobil yedek parçaları: lastikler, aküler, fren aksesuarları, camlar, filtreleme elemanları, mekanik kontrol kablosu
• Yapı malzemeleri: seramik fayans, çimento, sızdırmazlık levhaları, sıhhi ürünler, musluklar, plastik borular
• Ahşap paneller
• Gazlı cihazlar: gazlı ısıtıcılar, gazlı su ısıtıcıları
• Filmaşin ve beton demiri
• İş kıyafetleri dışındaki giyim ürünleri
• Elektrik ürünleri: Cep telefonları için şarj cihazları, devre kesiciler
• Battaniyeler, halılar ve döşemelik kumaşlar
• Bebek bezi

Diğer taraftan, ilişikte bir örneği sunulan yazıda, Fas’a gerçekleştirilen ihracat özelinde uygunluk kontrolleri ile ilgili daha önce 20 Nisan 2020 olarak belirlenen geçiş dönemi süresinin, COVID-19 nedeniyle 19 Haziran 2020 tarihine kadar uzatıldığı ve 20 Haziran 2020 tarihi itibariyle geçiş döneminin sona ereceği belirtilmiştir.

Üyelerimizin bilgisine sunarız.