Ereğli İlçesi IPARD 1 ve IPARD 2 Program Destekleri

Ereğli Kaymakamlığı’ mızın yönetimlerinde, Ereğli Organize Sanayi Bölgesi Müteşebbis Teşekkül Başkanlığı ile Tarım Ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Konya İl Koordinatörlüğü öncülüğünde, Ereğli Ticaret Ve Sanayi Odası, Ereğli Ticaret Borsası ve Ereğli Ziraat Odası Başkanlıklarının destekleri ve üyelerinin katılımlarıyla,
· Hayvancılık
· Süt ürünleri
· Et ve Et Ürünleri
sektörlerine dair Ereğli İlçesi IPARD 1 ve IPARD 2 Program Destekleri hakkında bilgilendirme toplantısı yapılacaktır.
Toplantı Yeri : Belediye Kültür Merkezi
Tarih Ve Saat : 10.02.2021 Çarşamba, Saat: 11.00
!!!DİKKAT!!! Katılımcıların, COVİD 19 Pandemi koşulları gereğince toplantı salonunda da Maske, Mesafe ve Temizlik kurallarına tam riayetleri zorunludur.

Sayın Üyemiz;

“Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması İle Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun” 17/11/2020 tarih ve 31307 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girmiştir.

Kanun çerçevesinde, Oda ve borsalara aidat borcu olan üyeler, borçlarını gecikme cezasız peşin olarak ödeyebilir veya gecikme cezasız olarak 6 taksitte ödemek üzere yapılandırabilirler. Yasadan faydalanmak isteyen üyelerin 31 Ocak 2021 tarihine kadar Borsamız Muhasebe Müdürlüğüne dilekçe ile müracaat etmeleri gerekmektedir.

Diğer Bilgiler:

1. Kanun 31/08/2020 ve daha önceki dönemlere ilişkin vadesi geçmiş aidat borçlarını kapsamaktadır. 2020 yılı aidat borçlarının 1.taksidi de yasa kapsamındadır.

2. Kanun kapsamında taksitlendirilen aidatların 1. taksitleri 28 Şubat 2021 tarihine kadar olmak üzere altı eşit taksitte ödenecektir.

3. Kanun kapsamında yapılandırılan aidatların taksit ödemeleri aylık olarak yapılır ve ödeme süresinde kısmen veya tamamen 1 taksitin ödenmemesi durumunda yapılandırma iptal edilir.

4. Üyelerimizin taksitlendirme imkanından faydalanabilmeleri için 31 Ocak 2021 tarihine kadar Borsamız Muhasebe Birimine kaşe ve imzalı dilekçe ile müracaat etmeleri gerekmektedir. (web sayfamızdan ve Borsamız veznelerinden, matbu dilekçe temin edilebilir.)

5. Peşin ödeme yapmak isteyen üyelerimiz de 31/01/2021 tarihine kadar dilekçe ile müracaat ederek gecikme cezasız olarak borçlarının tamamını ödeyebilirler.

6. Toplam anapara borç tutarları 28 Şubat 2021 tarihine kadar 6 taksitte ödenebilir.

7. Vergi Mükellefiyeti sona erdiği halde Oda borsa kayıtları devam eden üyelerin vergi mükellefiyeti sona erdiği tarihten önceki borçları yapılandırma kapsamında olup, vergi mükellefiyeti sona erdikten sonraki aidat borçlarının asılları ve gecikme cezaları silinecektir.

Bilgilerinize sunulur.

Konya Ereğli Ticaret Borsası Başkanlığı