Endonezya Dışişleri Bakanlığında düzenlenecek İş Forumu Hakkında

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nden Borsamıza iletilen 25.06.2021 tarihli ve 84403118-720-6160 sayılı yazıda, T.C. Cakarta Büyükelçiliği Ticaret Müşavirliği’nin yazısına istinaden, Endonezya Dışişleri Bakanlığı tarafından 14 Temmuz 2021 tarihinde 10.00-15.00 saatleri arasında (Türkiye saati) hibrit formatta “Endonezya-Merkezi ve Doğu Avrupa İş Forumu”nun (Indonesia-Central and Eastern Europe Business Forum, INA-CEE) düzenleneceği belirtilmektedir.

Düzenlenecek İş Forumu ile karşılıklı ticaret ve yatırımın artırılması, dijital ekonomiden faydalanma, e-sağlık ve yeşil ekonomide işbirliği imkânlarının araştırmasının amaçlandığı belirtilmiştir. Katılımcıların iş dernekleri, KOBİ’ler ve devlet yetkilileri olacağı ifade edilmekte olup, ilgili foruma ziyaretçi ya da katılımcı olarak iştirak etmek için https://www.ina-lac.com/en/about-ina-cee adresinden kayıt yaptırılabileceği ve bu platform aracılığıyla iş dünyasının iş ortaklıkları kurabileceği, iş ortaklarıyla iletişimlerini sağlayabileceği ve ürünlerinin tanıtımını yapabileceği belirtilmektedir.

Bilgilerinize sunarız.

7326 sayılı “Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması İle Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun” kapsamında üyelerimizin 30.04.2021 tarihinden (bu tarih dâhil) önceki Borsamıza olan,  borsa yıllık aidatı ve borsa tescil ücretleri yapılandırılabilecek olup, süresi içerisinde borç asıllarının ödenmesi halinde bu borçlara ilişkin faiz, gecikme faizi, gecikme zammı ile fer’i alacakların tahsilinden vazgeçilecektir.

Üyelerimiz Kanun ile borçlarını en fazla 6 eşit taksitte ödeyebilecek olup taksitlendirme imkânından yararlanmak isteyen üyelerimizin 30.09.2021 tarihine kadar Borsamıza yazılı olarak başvurması gerekmektedir.

Sayın üyelerimize saygı ile duyurulur.

EK_1 Peşin Ödeme Başvuru Dilekçesi

EK_2 Taksitte Ödeme Başvuru Dilekçesi