Ekonomi ve İklim Değişikliği Zirvesi/Fuarı Hk

Sayın Üyemiz

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nden iletilen 07.03.2022 tarihli ve E-34221550-611.04-2407 sayılı yazıda; iklim değişikliği ile mücadele kapsamında Avrupa Birliği’nin uygulamaya koyduğu “Yeşil Mutabakat Politikası”nın, AB ile etkileşimi olan tüm ülkeler açısından kurulması planlanan yeşil pazar için ithalata ilişkin yeni mali ve vergisel düzenlemeler getireceği ifade edilmektedir.

Yazıda, 30-31 Mart 2022 tarihlerinde Ankara Ticaret Odası öncülüğünde Türkiye’nin ilk “EKO İKLİM: Ekonomi ve İklim Değişikliği Zirvesi/Fuarı”nın gerçekleştirileceği belirtilerek;

İklim Zirvesi kapsamında;

• Ekonomi ve iklim değişikliği temalı Fuar ve İklim Müzesi kurulacağı,
  • Ulusal ve uluslararası konuşmacıların yer aldığı 20’yi aşkın oturum, B2B görüşmeleri, sertifikalı eğitim programları, eğitimler, workshopların gerçekleştirileceği,
  • Konserler, dinletiler ve mini showların sahneleneceği dile getirilmektedir.

Ayrıca; devlet başkanları, kamu kurumları temsilcileri, 20’yi aşkın uluslararası kurum ve kuruluş, 30’u aşkın üniversiteden akademisyenin, iyi örnek uygulamalarıyla belediyelerin ve organize sanayi bölgelerinin, teknokentlerin, sektör temsilcilerinin, bankaların ve finans kuruluşları temsilcilerinin katılacağı bilgisi verilmektedir.

İklim Zirvesi ile ilgili ayrıntılı bilgi https://ekoiklim.com/ adresinde yer almaktadır.

Bilgilerinize sunarız.

Saygılarımızla