COSME Programı ELIIT Projesi İkinci Teklif Çağrısı Eğitimi, 3-4 Mart 2021

KOSGEB, COSME -Avrupa Birliği İşletmelerin ve KOBİ’lerin Rekabet Edebilirliği Programının ulusal koordinatörüdür ve IPA Rekabetçi Sektörler Programı kapsamında desteklenen COSME Türkiye Projesi’ni yürütmektedir. Proje çerçevesinde COSME’nin dört ana bileşeni altındaki araçlar için tanıtım/bilgilendirme çalışmaları yapılmaktadır.

COSME Programı altında kurulan  “European Light Industries Innovation and Technology project (ELIIT Project)- Avrupa Hafif Sanayisinde İnovasyon ve Teknoloji” konsorsiyumu tarafından ikinci teklif çağrısı yayınlanmıştır. Konsorsiyum tekstil, deri, giyim ve ayakkabı sektörlerinde faaliyet gösteren KOBİ’lerin yeni teknolojilere adapte olmasını, üretim yapan firmalar ve teknoloji firmaları arasındaki iş birliğinin güçlenmesini desteklemektedir.

Başvurular AB üye ülkeleri ve COSME Programı’na katılan ülkelerde yukarıda sıralanan alanlarda faaliyet gösteren KOBİ ve teknoloji sağlayıcılarına (inovasyon merkezleri, üniversiteler, araştırma merkezleri, start-uplar vb.) açıktır.

Çağrıya ilişkin eğitim 3-4 Mart 2021 tarihinde online bir platform aracılığıyla gerçekleştirilecektir. Eğitimde uygunluk kriterleri, başvuru belgelerinin hazırlanması, başvuru platformuna kayıt ve ortak bulma, proje kapsamında inovasyon teması konuları işlenecektir.

İlgili etkinliğe kayıt https://cosme.kosgeb.gov.tr/cosme-programi-eliit-konsorsiyumu-ikinci-teklif-cagrisi-egitimi/ linki üzerinden gerçekleştirilebilir.

Etkinliğe erişim linki katılımcıların mail adresine gönderileceği belirtilmiştir.