“Connecting European Chambers” Davet Yazısı

SAYIN ÜYEMİZ

İlgi: TOBB’nin 09.06.2021 tarihli ve 89113609-741.01.01- 5559 sayılı yazısı

İlgi kayıtlı yazıda, TOBB üyesi olduğu ve TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun Başkan Yardımcılığını yürüttüğü Avrupa Ticaret ve Sanayi Odaları Birliği (EUROCHAMBRES) tarafından 29 Haziran-1 Temmuz 2021 tarihleri arasında Avrupa’daki bütün yerel/bölgesel odaların davetli olduğu “Connecting European Chambres” adlı etkinlik düzenlenecektir.

EUROCHAMBERS tarafından 6. kez düzenlenen “Avrupa Odalarını Buluşturma” etkinliğinin amacı;

– Avrupa Birliği’nin önümüzdeki dönem sağlayacağı farklı hibe imkânları hakkında yerel ve bölgesel odaları bilgilendirmek,

– Avrupa’daki yerel ve bölgesel odalar arasında işbirliği ve iletişim ağını geliştirip güçlendirmek,

– Odalar arası iyi uygulama örneklerinin ortaya konulmasını sağlamaktır.

Etkinlik sadece yerel, bölgesel ve ulusal odalarda AB projeleri ile ilgilenen personele yönelik olarak tasarlanmıştır. Etkinliğin ve 3 gün boyunca yapılacak bütün çalıştayların dili İngilizce olup çeviri imkânı bulunmamaktadır. Etkinlik pandemi nedeniyle bu yıl online olarak gerçekleştirilecektir. Etkinliğe https://www.eventbrite.com/e/connecting-european-chambers-2021-registration-153434515767  adresinden kayıt yapılabilmektedir. Son başvuru tarihi 25 Haziran 2021’dir.

Bilgilerinize sunarız.

Saygılarımızla,

ekprogramme_cec_2021_concept_note_cec_2021

Sayın Üyemiz;

“Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması İle Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun” 17/11/2020 tarih ve 31307 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girmiştir.

Kanun çerçevesinde, Oda ve borsalara aidat borcu olan üyeler, borçlarını gecikme cezasız peşin olarak ödeyebilir veya gecikme cezasız olarak 6 taksitte ödemek üzere yapılandırabilirler. Yasadan faydalanmak isteyen üyelerin 31 Ocak 2021 tarihine kadar Borsamız Muhasebe Müdürlüğüne dilekçe ile müracaat etmeleri gerekmektedir.

Diğer Bilgiler:

1. Kanun 31/08/2020 ve daha önceki dönemlere ilişkin vadesi geçmiş aidat borçlarını kapsamaktadır. 2020 yılı aidat borçlarının 1.taksidi de yasa kapsamındadır.

2. Kanun kapsamında taksitlendirilen aidatların 1. taksitleri 28 Şubat 2021 tarihine kadar olmak üzere altı eşit taksitte ödenecektir.

3. Kanun kapsamında yapılandırılan aidatların taksit ödemeleri aylık olarak yapılır ve ödeme süresinde kısmen veya tamamen 1 taksitin ödenmemesi durumunda yapılandırma iptal edilir.

4. Üyelerimizin taksitlendirme imkanından faydalanabilmeleri için 31 Ocak 2021 tarihine kadar Borsamız Muhasebe Birimine kaşe ve imzalı dilekçe ile müracaat etmeleri gerekmektedir. (web sayfamızdan ve Borsamız veznelerinden, matbu dilekçe temin edilebilir.)

5. Peşin ödeme yapmak isteyen üyelerimiz de 31/01/2021 tarihine kadar dilekçe ile müracaat ederek gecikme cezasız olarak borçlarının tamamını ödeyebilirler.

6. Toplam anapara borç tutarları 28 Şubat 2021 tarihine kadar 6 taksitte ödenebilir.

7. Vergi Mükellefiyeti sona erdiği halde Oda borsa kayıtları devam eden üyelerin vergi mükellefiyeti sona erdiği tarihten önceki borçları yapılandırma kapsamında olup, vergi mükellefiyeti sona erdikten sonraki aidat borçlarının asılları ve gecikme cezaları silinecektir.

Bilgilerinize sunulur.

Konya Ereğli Ticaret Borsası Başkanlığı