BRUNEI’DE TERUNJING SERBEST TİCARET BÖLGESİ İÇİN YATIRIM ÇAĞRISI

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nden (TOBB) alınan yazıda, Dışişleri Bakanlığı yazısına atfen, Brunei Darusselam Büyükelçiliğinden iletilen Darusselam Enterprise (DARe) ilanında, Türk yatırımcıların Brunei’de kurulan Terunjing Serbest Ticaret Bölgesi’nde faaliyet göstermek üzere davet edildiği, söz konusu davete ilişkin başvuru yapabilmek için rfp@dare.gov.bn e-posta adresine “EOI-The Investment and Development of Terunjing Free Trade Zone” (Reference Number: EOI 19 14 00) konu başlığıyla bir mail atılabileceği ve ardından 13 Şubat 2020 tarihinde yerel saatle sabah 10:00’a kadar Niyet Beyanı’nın iletilebileceği belirtilmektedir.

Yazıda, söz konusu ilanda görüldüğü üzere, Brunei Hükümetinin ülkenin ekonomik yapısını çeşitlendirebilmek amacıyla enerji (petrol, doğalgaz, petrokimya), imalat (ilaç, kozmetik, tıbbi malzeme), gıda, bilgi-iletişim teknolojileri ve hizmet (restorasyon, denizcilik-marina, atık yönetimi, eğitim, sağlık) sektörlerine öncelik verdiği, fakat diğer sektörlerden yapılacak yatırımları da değerlendirecekleri ifade edilmektedir.

Terunjing Serbest Ticaret Bölgesi’nin ilanının TOBB web sitesinde Hizmetler/Uluslararası İş İmkânları/Yurtdışı Etkinlikler bölümünden temin edilebileceği hususunu bilgilerinize sunarız.

Saygılarımızla,