BORSAMIZ GİRİŞİMCİLİK KURSUNA KATILAN KADIN GİRİŞİMCİLERİMİZİN BAŞARISI

EREĞLİMİZ DE KADIN GİRİŞİMCİLERİMİZİN BAŞARISI

EREĞLİ TİCARET Borsamız tarafından düzenlenen Uygulamalı Girişimcilik Kursuna katılarak girişimcilik belgesi alan Fatma Ak’ın işyerine misafir olduk.

Ereğli’de yaşayan Fatma Hanımın açmış olduğu Kamuran Shop , yerel ve farklı tatlar arayanlar için değişik ürünler sunan bir işyeri, ailesiyle birlikte işlettiği dükkanda tatlı dili ve güler yüzü ile bizleri karşılayan Fatma hanım, yöresel ürünler üzerine kurmuş olduğu şirin ve keyifli dükkanında müşterilerine hizmet veriyor.

Borsamızda düzenlenen uygulamalı girişimcilik kursu eğitimine katılmasının kişisel bilgi ve becerilerini geliştirdiğini ve bu sayede iş yeri açma konusunda daha da cesaretlendiğini belirten kadın girişimcimiz, KOSGEB’den maddi destek alarak iş yerini açtığını, Nisan ayında bir yılı dolacak dükkanında Yöresel ürünlerin olduğu, tütün nargile gibi farklı ürün yelpazesine sahip ayrıca fatura ödeme merkezi olan çok amaçlı bir dükkan olduğunu anlattı.

İş hayatına yabancı olmayan ailesinin geçmişte bu işlerle ilgilendiğini belirten Fatma Hanım, Yöresel ürün konusunda çok titiz davrandığını az olsun öz olsun mantığı ile en doğal ürünü bulabilmek için şehir şehir dolaştığını belirtti. Her gıda ürününün doğalı konusunda titiz davranan Kamuran shop incir, tahin, pekmez, andız pekmezi, kekik, kekik suyu, kiraz sirkesi, ceviz,nar ekşisi,zeytin,kuruyemiş ve kahve çeşitleri ile her kesimden müşterinin talebini karşılıyorlar. Ereğli’deki esnaflığa başka bir boyut kazandıracağını söyleyen Fatma Hanım ürün çeşitliliği konusunda da oldukça iddialı. Aile fertleri ile çalıştıkları dükkanlarında fatura ödeme merkezi sayesinde insanlara hizmeti bir nebze daha yakınlaştırdıklarını belirterek geri dönüşlerin çok olumlu olduğunu Ereğli dışında da bir çok müşterilerinin bulunduğunu sözlerine eklediler.

Fatma hanım ayrıca kendisiyle birlikte çalışan iki aileye de evlerinde iş vererek ihtiyaç sahibi bu ailelere maddi açıdan yardımcı oluyor.

Ereğli Ticaret Borsasının açmış olduğu girişimcilik kursunda kendini yenileme imkanı bulan Fatma Hanım, Borsa binasında 20 gün süren kursta kursiyerlerle farklı fikir alışverişleri sayesinde bakış açısının değişerek yeni fikir ve düşüncelerle iş hayatıyla ilgili yeni hedefleri olduğunu söyledi. Yenilik her zaman iyidir eksiklerimi gördüm tamamladım şimdi kendime daha çok güveniyorum dedi.