BAZI TEKSTİL KONFEKSİYON VE DERİ ÜRÜNLERİNİN DENETİMİNE İLİŞKİN TEBLİĞ HK

Malumları olduğu üzere, 07/11/2020 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan Bazı Tekstil, Konfeksiyon ve Deri Ürünlerinin Denetimine İlişkin Tebliğ (Ürün Güvenliği ve Denetimi: 2021/18) çerçevesinde; tekstil, konfeksiyon, deri ürünleri ve ayakkabılarda sağlığa zararlı azo boyar maddelere ilişkin denetimler 01/01/2021 tarihinden itibaren Dış Ticarette Risk Esaslı Kontrol Sistemi (TAREKS) üzerinden yürütülecektir.

Bu çerçevede, 2021 yılından itibaren denetim işlemi için başvuru yapacak firmaların gecikme yaşamamaları adına 2011/53 sayılı Ürün Güvenliği ve Denetimi Tebliği uyarınca TAREKS’e kayıt olmaları önem arz etmektedir.

Tebliğ ektedir.

TEBLİĞ