Başkan Ünlü’nün 23 Nisan Mesajı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, dünya çocuklarının katılımıyla kutlanan ilk ve tek çocuk bayramıdır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açıldığı 23 Nisan 1920’yi, milletimize çocuk bayramı olarak armağan ederek hem milletin geleceği olan çocuklara verdiği değeri ve duyduğu güveni hem de dünya barışına verdiği önemi göstermiştir. İnanıyorum ki Türk Milleti’nin geleceği, çocuklarımızın yorulmak bilmeyen enerjileri ve çalışma azmi ile daha parlak olacaktır. Bugün insanlığın ortak hayali savaş, baskı ve şiddetten arındırılmış barış ve huzur dolu bir dünyada yaşamaktır. Bu dünyayı yüreklerindeki sevgi tomurcukları ile yeşertecek olan çocuklarımızın her türlü olumsuzluktan uzak, sevgi ve güven dolu bir ortamda yetiştirilmesi noktasında hepimize düşen sorumluluğun bilinci ile geleceğimizin teminatı olan tüm dünya çocuklarının 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı en içten dileklerimle kutluyorum.

Zekeriya ÜNLÜ