Başkan Ünlü’den 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı Kutlama Mesajı;

19 Mayıs 1919 tarihinde Gazi Mustafa Kemal’in Samsun’a çıkışı ile başlayan bağımsızlık mücadelesi, Türkiye tarihinin en önemli dönüm noktalarından biridir. Kahraman halkımızın bağımsızlık için verdiği mücadele, gösterdiği cesaret ve fedakarlık neticesinde kurulan Türkiye Cumhuriyeti’nin geleceği gençlerimize emanettir. Gazi Mustafa Kemal’in, Kurtuluş Savaşımızın başladığı gün olan 19 Mayıs 1919’u Gençlik ve Spor Bayramı olarak ilan etmesi, Türkiye gençliğine duyduğu güvenin bir göstergesidir. Bu değerli emaneti yaşatmak ve gelecek nesillere en iyi şekilde aktarmak en başta gelen görev ve sorumluluğumuzdur. Bu duygu ve düşüncelerle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, bu vatan için canlarını feda eden tüm şehitlerimizi, gazilerimizi, rahmet, minnet ve şükranla anıyor, Türk milletinin ve gençlerimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma,Gençlik ve Spor bayramını kutluyorum.
Zekeriya Ünlü