AR-GE ÇALIŞMASI KAPSAMINDA SOYA FASÜLYESİ KIYASLAMA ZİYARETİ

Ar-ge çalışmamız kapsamında yaptığımız soya fasulyesi denememizin gidişatını daha iyi görmek ve değerlendirmek üzere soya fasulyesi nin yoğun olarak yetiştiği Adana bölgesinde soya yetiştiriciliği yapan çiftçilerle bir araya gelerek yerinde incelemelerde ve kıyaslamalarda bulunduk. Kıyaslamamızda ekim tarihi ve bakım işlemleri ile ürünlerin bulunduğu vejetasyon sürecinde aralarında olumsuz bir fark olmadığına bölgemizde ki soya bitkilerinin adaptasyon olarak sorun yaşamadığına karar verdik.
Ereğli Ticaret Borsası
Ziraat Mühendisi Şerife Tüfekçi