Akreditasyon Ekibi II. Liderlik Akademisinde;

Silifke Ticaret ve Sanayi Odası öncülüğünde, Türkiye genelindeki oda ve borsaların yanı sıra akademik kadronun da katıldığı Türkiye’deki tek etkinlik olan Liderlik Akademisinin 2.’si, Ulu Resort Hotel’de yapıldı. Personellerimizden Akreditasyon Ekibi Ebru Yanaroğlu ve Gülben Polat ilgili akademiye katılım sağladılar

Kişisel Gelişim ve Liderlik Eğitimleri, Eğitimde Liderlik Uygulamalı, Liderlik ve Yönetim, Üniversite Sanayi İşbirliği, Etkileşim, İletişim, Kişisel Gelişim, Motivasyon ve Kurumlararası İşbirliği’ konuları ele alındı.

Silifke Ticaret ve Sanayi Odası tarafından Mersin Üniversitesi, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi, Toros Üniversitesi, 15 Kasım Kıbrıs Üniversitesi, Mersin Deniz Ticaret Odası, İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası ve TOBB Mersin Genç Girişimciler Kurulu işbirliğiyle gerçekleştirilen Liderlik Akademisinin açılışına, Mersin Valisi Ali İhsan Su, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Mersin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Çamsarı, Toros Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Haluk Korkmazyürek, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, protokol üyeleri ve çok sayıda STK temsilcisi katıldı.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, II. Liderlik Akademisi’ne katılarak, Coğrafi İşaretler İle Tarım Kırsal Kalkınma İlişkisi konulu panelde bir konuşma yaptı.​

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu konuşmasında, Silifke Ticaret ve Sanayi Odası’nın önemli bir vizyon ortaya koyduğunu belirterek, “Türkiye çapında bir ilki başlattı, şimdi ikincisini yapıyor. Girişimcilikten, ticarete ve kalkınmadan, kişisel gelişime birçok konuda, uzman isimleri ve akademisyenleri bir araya getirdi. Ayrıca, tüm Mersin’i de bu konuda seferber etmeyi başardı. Herkes bu organizasyon için elini taşın altına koydu. Bu salonda kamu ve özel sektörün, bir araya gelmiş olması, ele vermeleri, takdire şayandır. Mersin’deki Odalarımıza, Mersin Üniversitesi ile TOBB ETÜ’ye ve ayrıca sayın Büyükşehir Belediye Başkanımıza ve sayın Valimize teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Silifke Ticaret ve Sanayi Odası’nın güzel bir işe daha imza attığını anımsatan Hisarcıklıoğlu, “Biliyorsunuz, Silifke çileği, sadece Türkiye’de değil dünyada da tanınıyor. Ama bunu tanımak yetmez. Bunu koruyup, daha fazla kazanca dönüştürmek lazım. İşte bunun için de Odamız, Silifke çileğine coğrafi işaret almak içinde çalışma başlatmıştı, sonucu da aldı. Şimdi sırada Silifke yoğurdunun tescili var, bunun için de harekete geçildi” dedi.

Yöresel ürünlere dikkat çeken TOBB Başkanı, yöresel ürünlere ne kadar sahip çıkılırsa o kadar fazla kazanacaklarını söyledi.

Zenginleşmenin yolunun coğrafi işaretli ürünlerde olduğunu anlatan Hisarcıklıoğlu, coğrafi işaretin 1 liraya satılan ürünün 2 liraya satılması olduğunu belirtti.

Hisarcıklıoğlu ürünlerin sadece Türkiye’de Avrupa Birliği’nde de tescillenerek dünyaya satılması gerektiğini vurguladı.

Şu an da Türkiye’de coğrafi işaretli ürünlerin 400’ler seviyesinde olduğunu anlatan Hisarcıklıoğlu, “Avrupa’da 3 tescilli ürünümüz var. Ürünümüze sahip çıkmamız lazım. Baklavayı Yunanlılar tescil ettiriyordu. Bizim çalışmalarımızla Gaziantep tescili aldı. Yoğurdumuza sahip çıkamadık ama baklava, incir ve kayısı da tescili aldık. Fazla kazanabilmenin yolu bu. Uluslararası market zinciri de Türkiye’den bunu istiyor. Ama coğrafi işaret olmazsa olmaz. Elimizin altında ne kadar değer varsa, zenginlik çok fazla. Ne olur ürünlerimize sahip çıkmamız lazım. 15 ürünümüz AB tescil aşamasında TOBB olarak takip ediyoruz” şeklinde konuştu.

Her ilin ve her bölgenin çeşitli ürünleri olduğuna dikkat çeken Hisarcıklıoğlu, Oda/borsaların yöresel ürünlerine sahip çıkmaya başladığını aktardı.